Telefon 71 72 17 10
Bako National Park, Sarawak

Borneo – En ø delt mellem tre lande

Borneo, en ø af ufattelig skønhed og mystik, er et paradis for eventyrlystne. Øen er enestående, idet den er opdelt mellem tre lande: Malaysia i nord, Indonesien i syd, og det lille sultanat Brunei. Den malaysiske del af Borneo, som består af de to delstater Sabah og Sarawak, er et ideelt rejsemål for dem, der søger både eventyr og komfort.

Trekking i regnskoven med guide
Trekking i regnskoven med guide

Malaysiske del af Borneo

Den malaysiske del af Borneo har den bedst udviklede infrastuktur, med forholdsvis gode veje og lufthavne. Det er nemt at bevæge sig rundt og udforske de forskelligartede attraktioner, som Sabah og Sarawak har at byde på.

Engelsk er udbredt, hvilket gør kommunikationen med lokalbefolkningen let.

Sabah og Sarawak byder på en overflod af naturskønne vidundere, fra frodige regnskove til betagende kyststrækninger.

Sabah er berømt for Mount Kinabalu, et af Sydøstasiens højeste bjerge, natur, dyreliv og for sine utrolige dykkesteder som f.eks. Sipadan.

Sarawak er hjemsted for imponerende huler som Mulu Caves og den ikoniske Bako National Park, hvor man kan opleve et væld af dyreliv og unikke planter.

Bako National Park, Sarawak
Bako National Park, Sarawak

Rig kultur

Borneo byder på meget mere end blot naturlig skønhed. Denne region er et skatkammer af kultur og historie. Tag på opdagelse i de traditionelle langhuse og dyk ned i livet hos lokale stammer som Iban, Kadazan, Dusun og Bidayuh. Et besøg i et langhus giver dig et unikt indblik i den lokale livsstil og kultur, som har dybe rødder i Borneos historie og er en berigende oplevelse for enhver rejsende.

For de, der søger en blanding af eventyr, komfort og kulturel fordybelse, er den malaysiske del af Borneo et ideelt rejsemål. Med sin lette tilgængelighed, venlige lokalbefolkning og en overflod af naturlige og kulturelle skatte, tilbyder Borneo en uforglemmelig rejseoplevelse, der appellerer til enhver rejsende. Uanset om du er naturelsker, kultur-entusiast eller blot på udkig efter en afslappende pause fra hverdagen, vil Borneo overgå dine forventninger.